Автор: Мартин Петрушев, Гласове Следвайте ни в ТелеграмВекът на моралния прогресДобре дошли

...
Автор: Мартин Петрушев, Гласове Следвайте ни в ТелеграмВекът на моралния прогресДобре дошли
Коментари Харесай

Готвят ни съдба на безполови, трансхуманистични наноботове, затворени в лабораторни гета

Автор: Мартин Петрушев, " Гласове "  Следвайте ни в Телеграм

Векът на моралния напредък

Добре пристигнали в 2073-та година. Tелесната цялост и мисленето в категориите мъж-жена са преодолени от десетилетия. Трансхуманистични наноботове изпълват предходните човешки тела и  правят вътрешноклетъчни интервенции, с цел да отстранят в зародиш генетичните аномалии, които могат да провокират опълчване на моралния напредък. След множеството неправилни трактовки на ницшеанския свръхчовек, трансхуманизмът откри научното решение на неговите метафизичен визии и заведе новия биологичен тип във фотоволтаичния Едем.

Биогенетичните опити и трансплантациите на скотски и сглобяеми органи в човешкото тяло започнаха още при започване на века. През 2022-а година на индивида Балтимор Бенет беше присадено свинско сърце след пробна седемчасова интервенция, а Бенет живя два месеца след трансплантацията. Латентните вируси в свинското сърце се разсъниха в човешкото тяло и учените откриха, че сходна интервенция би могла да бъде сполучлива,г единствено в случай че в сърцето авансово се вкарат филтриращи стентове с микрокамери, които да се направляват от разстояние. Още тук се надигнаха гласове, които се пробваха да попречват моралния напредък и да препречат пътя към пълноценната цифровизация на човешките органи. 
Широката общност дълго се затрудняваше да одобри превъзмогването на индивида като тип, надалеч освен поради трансплантациите на скотски органи. Наложи се първите мРНК опити да се приложат върху необятната общност, без да се дава публичност на предвидимите последици, защото имаше заплаха от неподчинение и всеобщи безредици. Така създаването на постчовешкия геном последователно навлезе в коловоза на новото време. Еволюцията на всеки тип изисква част от неговата популация да бъде пожертвана.

Човекът като тип беше религиозен и мощно песимистичен към най-базови усъвършенствания. Когато през 2021, с помощта на компанията „ Нойралинк “ на Илън Мъск, опитите за вкарване на чип в мозъка на човекоподобно станаха публично притежание, индивидите бяха изумени по какъв начин маймуна с два чипа в мозъка играе виртуален пинг-понг от разстояние. Някои го одобриха като жестоко и инвазивно прекрачване на границите на биоетиката, само че Мъск ги успокои, че единствената цел е да се вкарат чипове в главите на хора с увреждания, с цел да може те да работят и поддържат връзка посредством компютър.

По същия метод във Викторианската ера в Англия суеверно са се страхували от електричеството в семействата, тъй като доста индивиди са умирали от него, само че по-късно то става неотменима част от всеки дом. Дори при започване на нашия век индивидите отказваха да одобряват, че вярата в моралния напредък изисква физически жертви. Наложи се всеобщите самоубийства на младежи, почнали хормонална терапия за промяна на пола, категорично да се коментират като следствие от публичната несолидарност към напредъка. За по-напредничавите разработчици на биологичната еволюция обаче още тогава беше ясно, че ще оцелеят единствено цифровизираните, усъвършенстваните и абсолютно отдадените. Интернет на телата остана единствената алтернатива и имаше нужда комисиите по биоетика да бъдат уверени или изплатени в интерес на нашето бъдеще.
През първите десетилетия от века на моралния напредък към този момент имаше случаи на непринудено вкарване на железни пластинки в лицето, унищожаване на носа или разсичане на езика на две, с цел да може индивидът да одобри формата на котка, змия или различен биологичен тип. Най-трудно се оказа възприемането на концепцията, че мъж и жена не съществуват биологически, а възрастта и физическата мощ са единствено проекции на мозъка. За индивидите даже беше необичайно, когато по тогавашен стандарт 53-годишен „ мъж в разцвета на силите си “ от Норвегия се дефинира като стара жена в инвалидна количка и заживя своята най-чиста мисловна проекция. 

Съпротивлението против тези трендове освен можеше да забави развиването на моралния напредък, само че заплашваше да го възпре. Наложи се манипулативно ускоряване на трансхуманистичната нравственос в публичното схващане и допустимо най-безшумното премахване на несъгласните. На помощ се притекоха проведените пандемии и войни от световен темперамент, които изолираха хората в цифровия свят. В него дийп фалшив, създаден от изкуствен интелект, канализираше посредством самостоятелни стратегии разликите в публичното мнение и постла пътя към софтуерната намеса в психо-физиката. Наградата за одобряването на всяка идната стъпка от моралния напредък беше ежемесечен повсеместен базов приход. Единственото изискване за приемането му остана отварянето на тялото за идващото софтуерно усъвършенстване.
Тези, които се пазеха от екраните и отхвърлиха да преодолеят индивида, отпаднаха от социално-кредитната система и им се отхвърли достъпа до опазване на здравето, обучение, обществени грижи и превоз. Малкото останали индивиди през днешния ден са затворени в лабораторни гета, а причудливото им държание към момента съставлява интерес за някои по-слабо развити типове изкуствен интелект. В системата на натурален асортимент непригодните да одобряват обществената еволюция постоянно отпадат. Новият тип е по-силен, по-нормиран и морално усъвършенстван. Преодоляването на индивида сътвори човека-панел и го свърза в световен фотоволтаичен парк. Макар и слънцето да е прикрито от повече от четири десетилетия, човекът-панел продължава да попива лъчистата сила на моралния напредък и да демонстрира все по-силни признаци на цифрова жизненост.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР